3 soorten offertes

Er zijn 3 soorten veel voorkomende offertes. Vaste, vrijblijvende en bemonsterde offertes. U kunt bij ons een maand gratis online offreren

Een offerte is een belangrijk verkoopinstrument. Aan de hand van uw aanbieding beslist een klant om wel of geen zaken met u te doen. Er zijn 3 soorten offertes die veel worden gebruikt. De vaste, vrijblijvende en bemonsterde offerte. Voor welke offerte u kiest, is afhankelijk van uw dienst of product. In de praktijk komt het erop neer dat het maken van een offerte een tijdrovend karwei is. Met onze software heeft u nog nooit zo simpel en snel een offerte gemaakt. U kunt direct een proefaccount aanvragen. Hiermee kunt u 30 dagen gratis offreren. Bevalt het u niet? Geen probleem, u zit nergens aan vast en wij verlengen uw proefaccount niet automatisch tot een betaald account.

Probeer gratis

3 soorten offertes

Offertes verdelen we in 3 soorten. De vaste offerte is een formeel aanbod, meestal opgesteld op verzoek van een potentiële klant. Het kan gaan over een product of dienst, zoals schilderwerk of tuinonderhoud. Na het initiële contact met de klant kan de offerte deel uitmaken van het eerste zakelijke contact dat kan leiden tot het aangaan van een duurzame relatie. De prijs is vast en de aanbieding geldt alleen voor degene aan wie de offerte gericht is. Daarbij kunt u een termijn opnemen. Denk aan iets als, deze offerte is geldig tot 1 februari 2018 of deze zomeraanbieding geldt tot en met 31 augustus.

Een vrijblijvende offerte kent geen geldigheidstermijn zoals in een vaste offerte. U kunt op elk moment uw voorwaarden wijzigen. Vanuit het perspectief van de klant is het prettiger een vaste offerte te ontvangen, want dat geeft een stuk zekerheid. Voor beide offertes geldt dat het aanbod overtuigend moet zijn. Dan komt de kunst van het schrijven om de hoek kijken. Als alle elementen goed op elkaar zijn afgestemd, dan maakt u de potentiële klant nieuwsgierig.

Bemonsterde offerte

Een bemonsterde offerte kan zowel een vrijblijvende als een vaste offerte zijn. Er wordt een monster meegezonden. De potentiële klant is hierdoor in staat het product van te voren te beoordelen en zal deze beslissing meenemen in zijn keuze om al dan niet het product aan te schaffen.

De offerte is in veel gevallen een verwaarloosd verkoopinstrument. Eén van de redenen hiervan is dat het opstellen van een offerte een tijdrovend karwei is. Met onze software kunt u snel en eenvoudig deze 3 soorten offertes maken. Er zijn allerlei handigheidjes opgenomen, zoals onder andere het dupliceren. Daarin kunt u wijzigingen aanbrengen, zodat de offertes niet op elkaar lijken.

Onze offertemodule biedt veel voordelen. Er is een koppeling mogelijk met de module facturatie en een naadloze integratie met andere modules. Bovendien heeft u overal met uw computer, tablet of smartphone met internet toegang tot de applicatie. Kortom, een online offerteprogramma helpt eenvoudig bij het opstellen en stroomlijnen van uw offertevoorstellen en opdrachtbevestigingen. Maak vandaag nog gebruik van onze aanbieding. U kunt zich aanmelden voor een proefaccount voor 30 dagen!

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden