Herinnering offerte

Wilt u een herinnering aan een op te volgen offerte? Onze online offertemodule biedt mogelijkheden met voorbeeld

In onze module krijgt een offerte een datum en volgnummer, zodat deze makkelijk op te volgen is. U wordt gewezen op openstaande offertes, zodat u makkelijk contact kan opnemen met de klant wanneer deze bijna is verlopen. De meeste offerte- en herinneringstaken kunnen gemakkelijk worden geautomatiseerd op de wijze waarop u dit wenst. Neem vandaag nog een proefaccount om te testen of onze software aan uw wensen voldoet.

Probeer gratis

Herinnering offerte om een opdracht binnen te slepen

Net zoals bij openstaande facturen zijn openstaande offertes hinderlijk. Openstaande offertes worden vaak niet opgevolgd. Ze worden vergeten, maar ook hebben veel ondernemers een hekel aan opvolgtelefoontjes. Die innerlijke weerstand wordt veroorzaakt door enkele kromme veronderstellingen. Als de klant niet zelf terugbelt, betekent dat nog niet dat er geen interesse is. Geïnteresseerde klanten stellen een aankoop waarover ze enthousiast zijn meer dan eens uit. Bent u vergeten de klant terug te bellen? Een herinnering kan alsnog ervoor zorgen dat u die opdracht binnensleept.

De gevolgen van openstaande offertes kunnen rigoureus zijn voor ondernemers. Opdrachten blijven uit met alle gevolgen van dien. U kunt als ondernemer voorkomen dat offertes open blijven staan door actie te ondernemen. In ons systeem is een dashboard aanwezig dat meldingen geeft van te nemen acties, nadat een offerte is verzonden. Een herinnering waardoor u niet de kans loopt om een opdracht mis te lopen.

Offerte is niet onbeperkt geldig

De datum op een offerte helpt u in de administratie, maar samen met de geldigheidsduur verschaft u ook duidelijkheid aan uw klant. Een offerte is immers niet onbeperkt geldig. U kunt misverstanden voorkomen door een geldigheidstermijn in de offerte op te nemen. Noemt u geen geldigheidstermijn in uw offerte dan staat u minder sterk als u de klant laat weten dat de offerte niet meer geldig is. U loopt het risico dat de klant laat weten dat u zich aan uw afspraken moet houden en dat wat hem betreft de offerte nog steeds geldig is. Een probleem dat makkelijk te voorkomen is.

Veel ondernemers die een offerte sturen, kiezen ervoor om zo weinig mogelijk risico te lopen door vrijblijvende offertes aan te bieden. Juridisch gezien begrijpelijk, want alleen dan kunnen ze er nog onderuit. Commercieel gezien komt u veel sterker over als een vaste offerte aanbiedt. Hieruit blijkt dat u serieus achter uw aanbod staat. Als u zeker bent van uw zaak, dan is een juridische clausule niet noodzakelijk.

Een herinnering aan een offerte kan voor u van belang zijn, maar ook voor uw klant. Het is niet altijd zo dat een klant bewust geen reactie geeft. Er kunnen andere oorzaken zijn. Wie weet heeft hij uw offerte niet in goede orde ontvangen of is door drukte niet in de gelegenheid geweest om te reageren. Een telefoontje kan duidelijkheid verschaffen. U laat zien dat u klantvriendelijk bent.

Bent u op zoek naar een simpel en betaalbaar online offerteprogramma? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u weten of het u bevalt? Dan kunt u een proefaccount nemen voor 30 dagen. Ervaar onze klantvriendelijkheid en de voordelen van onze software.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden