Offerte aanvraag voorbeeldbrief

Op zoek naar een voorbeeldbrief voor de aanvraag van een offerte? Probeer onze effectieve offertemodule voor 30 dagen gratis

Op zoek gaan naar een voorbeeldbrief voor een offerte-aanvraag hoeft niet meer. Ook hoeft u niet meer na te denken over een eerste opzet. Met onze online module wordt het maken van een offerte heel simpel. Zodra u ingelogd bent, kiest u een sjabloon, voert de gegevens in en de brief kan na akkoord worden verzonden per mail of per post. In het sjabloon kunt u een standaardtekst invoeren, zodat u de volgende keer nog sneller uw offerte kunt versturen.

Probeer gratis

Na het accepteren van de offerte door uw nieuwe of bestaande klant kunt u een definitieve bevestiging sturen. Ook daarvoor hebben wij standaard sjablonen. Onze offertemodule maakt zakelijke correspondentie zoveel makkelijker en u kunt elke aanvraag vlot beantwoorden en/of bevestigen. Meldt u vandaag nog aan voor een gratis proefaccount en download onze module.

Offerte aanvraag maken of beantwoorden

Een offerte-aanvraag kunt u maken of beantwoorden door een brief op te stellen in Word of een kostenoverzicht te maken in Excel. Dit is echter omslachtig en het kost u veel meer tijd dan nodig is. Met ons moderne cloudsysteem kunt u professioneel offertes aanvragen en goedkeuren en bovendien kunt u uw eigen layout opmaken. Bijvoorbeeld met uw bedrijfslogo of slogan, een standaard inleiding, gegevens omtrent aanbetaling, etc.

Voor het uitbrengen van een offerte geven wij u gemakshalve een aantal tips. Wilt u uw klant een aanbod doen dat niet geweigerd kan worden? Een goede offerte bestaat niet alleen uit een scherpe prijs of een mooie korting. U moet uw klant proberen te verleiden. Dit vraagt om een slimme opzet van uw brief.

Probeer in de beantwoording van een offerte-aanvraag een vorm van limitering aan te brengen. Bijvoorbeeld ‘zolang de voorraad strekt’ of ‘het aanbod loopt tot het einde van de maand’. Het is een geweldige manier om iemand te overtuigen. Het opvolgen van uw offerte zal niet lang uitblijven. Tijdens het maken van de offerte kan het gebeuren dat u twijfelt over de juiste oplossing voor de klant. Wij geven u als tip mee om de klant te benaderen voor extra informatie. De klant weet dan meteen dat u met de offerte bezig bent.

Ondertekenen van de offerte

Een offerte maken kan heel makkelijk met onze online module. Het is een stukje communicatie tussen u als ondernemer en de klant. Om het gewenste resultaat te behalen is het ondertekenen van de offerte voor beide partijen belangrijk. Hiermee voorkomt u dat er tussentijds discussie ontstaat over de gemaakte afspraken. Zaken die niet in uw offerte staan, maar die wel behoren tot uw vaste zakelijke eigenschappen, kunt u het beste vastleggen in de algemene voorwaarden en deze als losse bijlage meesturen met uw offerte. Zo wordt uw offerte niet onnodig lang, met allerlei soms juridische zaken, die helemaal niet van toepassing hoeven te zijn. Wanneer beide partijen voor akkoord ondertekenen, kunnen we stellen dat er een deal is gemaakt.

Met onze module heeft u nooit meer een voorbeeldbrief nodig. Ook geen Excel of Word. U kunt professioneel en vlot een offerte aanvragen en offertes maken. Wat u er allemaal nog meer mee doen, kunt u verder lezen op onze website. Wilt u direct een voorbeeld zien? Meldt u dan aan voor een proefaccount. Wij wensen u alvast veel succes.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden