Offerte maken voorbeeld

Offerte maken voorbeeld

U wilt goede offertes maken. Maar wat is er nu moeilijk aan een offerte maken? Voorbeeld van een offerte is toch op internet wel ergens te vinden? Het handige aan de software van Offective, is dat deze software u door het proces heen leidt van een goede offerte opstellen.

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn bij het offerte maken. Voorbeeld daarvan is het volgende lijstje:

    1. Zakelijke gegevens van u en de klant

De belangrijkste basisgegevens van zowel u als de klant moeten vermeld staan op de offerte. Hoe uitvoeriger deze bedrijfsgegevens—die u uiteraard ook kunt opnemen in de huisstijl van uw brieven—hoe betrouwbaarder u overkomt als onderneming. Het zijn als het ware de eerste credentials van u als bedrijf. Daarnaast zijn voor uw eigen administratie de (adres)gegevens van uw potentiële klant natuurlijk ook van belang. U wilt immers de offerte kunnen opvolgen door andere acties (waar de software van Offective u óók bij helpt overigens…).

    1. Datum en offertenummer; geldigheidsduur

Niet onbelangrijk voor een offerte maken, (bij)voorbeeld zijn het offertenummer en de datum. Aan de hand van het offertenummer kunt u immers de offerte met gemak terugzoeken tussen andere offertes, als u met enige regelmaat offertes maakt. Daarnaast zijn de datum en de geldigheidsduur van de offerte van belang. De datum helpt u in de administratie, maar samen met de geldigheidsduur verschaft u ook duidelijkheid aan uw klant; een offerte is immers niet onbeperkt geldig: stelt u zich voor dat een jaar na dato de klant u wil houden aan uw offerte… Terwijl uw tarieven tegen die tijd wellicht allang veranderd zijn, of u bepaalde diensten of producten niet meer levert.

    1. Omschrijving van de te leveren diensten/producten en het prijsvoorstel

Bij het offerte maken, draait het uiteindelijk om de diensten of producten die u levert. Die moeten dus duidelijk vermeld staan op de offerte. Een voorbeeld van een goede offerte bevat altijd een duidelijke omschrijving van de diensten of goederen die geleverd zullen worden. Dus ook als u moeilijk kunt inschatten hoeveel uur er in een bepaalde klus gaat zitten, dan moeten daar goede afspraken over gemaakt worden, zodat noch u, noch u klant voor onverwachte verrassingen komt te staan.
Daar staat dan ook een duidelijk prijsvoorstel bij. Met name voor bedrijven als klant is het belangrijk om een ‘ex-btw-prijs’ te vermelden op de offerte. Dat is immers voor hen het bedrag waar ze zich op moeten richten in hun begroting. Dan schrikt een prijsvoorstel incl. btw alleen maar af.

    1. Algemene voorwaarden

Wat tenslotte ook niet onbelangrijk is bij het offerte maken, is een vermelding van de algemene voorwaarden. Daar kunnen de voorwaarden m.b.t. de offerte zijn opgenomen, of u vermeldt specifieke voorwaarden m.b.t. de offerte. Vaak gebeurt dit op de achterkant van een offerte, als u op papier werkt, of het wordt als bijlage bij de offerte verstuurd. Deze voorwaarden geven u en uw potentiële klant iets om op terug te vallen, mocht er onenigheid ontstaan over de offerte. Wat uiteraard niet het geval is, omdat uw offerte geen onduidelijkheden bevat…

En dit alles verwerkt in een stukje software, zodat u zich nergens meer druk om hoeft te maken, maar alleen nog wat gegevens hoeft aan te leveren. Een offerte maken? Met de software van Offective is dit een fluitje van een cent!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het software pakket van Offective? Ga dan naar: https://www.offerte-maken-online.nl/.

Gratis proefaccount

Wilt u deze software 30 dagen lang gratis uitproberen? Ga dan naar: https://www.offerte-maken-online.nl/gratis-uitproberen/. Uw abonnement wordt niet automatisch verlengd, dus u zit nergens aan vast!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef uw reactie op dit artikel

   Niet zichtbaar voor publiek

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden