Offerte Maken

Offerte maken

Als ondernemer hangt alles af van de offertes die u opstelt en verstuurt naar uw potentiële klanten. Immers, aan de hand van de offerte die ú hebt gemaakt, beslist de klant of hij wel of niet bij u een dienst of product afneemt. De offerte is het laatste stuk in het verkoopproces, die bepalend is voor het al dan niet akkoord gaan van uw potentiële klant met uw dienst. Een ondertekende offerte betekent een juridische overeenkomst tussen u en de klant. Het is dus niet onbelangrijk, bij het offerte maken, om zorgvuldig te werk te gaan.

Belang softwarepakket

Een belangrijke vraag voor u als ondernemer is, of u zelf een offerte gaat maken, of die laat maken. Het is natuurlijk prima om zelf te knutselen met een office-document en iedere keer dat u een offerte moet opstellen, gewoon even een paar zaken wijzigen. Als u echter vaker dan af en toe een offerte moet maken, kan het zinvol zijn om eens te kijken naar een softwarepakket waarmee u offertes kunt maken. Voorzien van de nodige sjablonen, helpt een dergelijk programma u met het offerte maken binnen enkele klikken.

Offerte maken: de aandachtspunten!

Maar waar moeten we nu op letten als we een offerte maken? Allereerst is dat duidelijkheid: bij het offerte maken speelt duidelijkheid een van de hoofdrollen. Een onoverzichtelijke of onduidelijke offerte verliest het direct van een mogelijke andere offerte. Uw toekomstige klant wil immers weten waar hij aan toe is, als hij met u in zee gaat. Voor het leveren van producten is dat niet zo’n probleem, maar bij het offerte maken voor de levering van diensten, ligt dat toch iets anders. Het is soms moeilijk in te schatten hoeveel tijd er besteed moet worden aan een bepaalde klus. Toch is het belangrijk om dit goed in te schatten en op die manier duidelijkheid te verschaffen bij het offerte maken.

Als het niet mogelijk is om een goede schatting te maken in de offerte, dan is het op z’n minst zo belangrijk om dáár goede afspraken over te maken. Uw klant wil niet voor verborgen kosten komen te staan en het komt uw eigen geloofwaardigheid ook niet ten goede als u uiteindelijk af moet wijken van wat u in de offerte aangeboden heeft aan diensten.

Wat betreft duidelijkheid: dit werkt natuurlijk naar twee kanten op. Na het offerte maken, moet er binnen uw eigen bedrijf ook duidelijk zijn, wat er met die offerte is gebeurd. Het is belangrijk dat de klant ingaat op de offerte. Maken we vervolgens ook kans om de klanten ‘binnen te slepen’? Wat is er allemaal gebeurd, sinds de klant binnenkwam en weer wegging? Het zijn zaken die duidelijk moeten zijn en zich allemaal afspelen rond het opstellen van de offerte maken.

Wat kan Offective voor u betekenen?

Offective heeft daar een prachtige oplossing voor: met hun handige bedrijfssoftware voor het offerte maken bent u aan het goede adres om de beste offertes op te stellen. Het is geheel vrijblijvend te proberen en scheelt zeeën van tijd. Ideaal dus!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het software pakket van Offective? Ga dan naar: https://www.offerte-maken-online.nl/.

Gratis proefaccount

Wilt u deze software 30 dagen lang gratis uitproberen? Ga dan naar: https://www.offerte-maken-online.nl/gratis-uitproberen/. Uw abonnement wordt niet automatisch verlengd, dus u zit nergens aan vast!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef uw reactie op dit artikel

   Niet zichtbaar voor publiek

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden