Online offerte

Een van de belangrijkste zaken in een verkoopproces, is de offerte die opgemaakt wordt voor de klant. Aan de hand van die offerte, die vaak de afsluiter is van een heel proces, bepaalt de klant immers of hij/zij al dan niet met u in zee gaat met betrekking tot uw product of dienst. Dat betekent dat de offerte er goed uit moet zien en dat een goede (online) offerte dus de nodige aandacht vraagt. Maar tegelijk wilt u zo efficiënt mogelijk werken en zo min mogelijk tijd zijn met het administratieve gedeelte van uw verkoop. Een verkooppraatje, ok. Maar de offerte opmaken is niet altijd leuk. Maar moet wel gebeuren. Nu is er gelukkig software om online offertes te maken. Bijvoorbeeld bij Offective. Een aantal voordelen van hun software om offertes te maken, op een rijtje.

Bij Offective gaat het niet alleen maar om de offertes zelf. De software voor het maken van offertes is veelzijdiger dan slechts een tekstverwerker waar u wat gegevens bij invult. De software van Offective is erop gericht om u in uw verkoopproces zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het maken van een (online) offerte is namelijk meer dan slechts een A4’tje uitprinten en opsturen of mailen. We zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje.

Online
Hét grote voordeel van de software van Offective, is dat het allemaal online gebeurt. Dus het maakt niet uit welk besturingssysteem u gebruikt en of u nu op een laptop of een Android smartphone werkt: u kunt er altijd bij. Daarnaast wordt alles veilig opgeslagen ‘in de cloud’ en bent u verzekerd van een backup van uw data en de nieuwste veiligheidsprotocollen. Dus er is weinig aan de hand, als uw computer het begeeft: alle gegevens heeft u nog steeds veilig voor handen.

Daarnaast is het natuurlijk ook praktisch, dat een online offerte gemakkelijk verstuurd wordt naar uw klant. Geen wachttijd meer bij de post, maar op het moment dat u een online offerte maakt, kunt u deze ook versturen. De klant weet waar hij aan toe is en de spanningsboog in het verkoopproces wordt dus vastgehouden. Als uw klant immers inmiddels twee dagen verder is, dan is hij misschien wel bij de concurrent terecht gekomen. En dat moet u zien te voorkomen.

Grip op klanten
Het handige van de online software van Offective, is dat het maken van een offerte niet alleen het maken van de offerte inhoudt. Er wordt ook gewerkt met ‘opportunities’ en een volgsysteem voor de potentiële klant. U kunt aan de hand van uw offerte precies zien, wat er mee is gebeurt en als er nog niets mee is gebeurd, kunt u de juiste actie ondernemen. Op die manier verliest u nooit een potentiële klant uit het oog en kunt u uw verkoopproces optimaliseren.

Configureerbaar
Het offerteprogramma van Offective is volledig naar eigen inzicht configureerbaar. Iedere organisatie en ieder bedrijf is namelijk uniek en hanteert zijn eigen verkoopstrategie. De offertemodule van Offective is zó opgezet, dat u zelf de controle blijft behouden over uw verkoopproces. Wat voor de ene onderneming wel werkt, werkt namelijk in het andere bedrijf niet. Het is dus belangrijk dat u zélf de software zo kunt gebruiken, dat ú er voordeel van hebt.

Nog niet overtuigd? Probeer het dan nu gratis uit. Ga naar: www.offerte-maken-online.nl

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef uw reactie op dit artikel

   Niet zichtbaar voor publiek

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden