Wat moet er in een offerte staan

Wat moet er in een offerte staan? Een vraag waarop wij het antwoord weten. Leest u maar eens verder

Wat moet er in een offerte staan? Er is een verschil tussen moeten en mogen. Aangezien er weinig wettelijke eisen aan een offerte worden gesteld, spreken we al snel van mogen. Een offerte is, net als een contract, een formeel aanbod, maar wel eentje zonder wederzijdse verplichtingen. Doorgaans verzamelt een klant meerdere offertes, waaruit hij vervolgens een opdrachtnemer kiest. Het belang van een goede offerte spreekt voor zich. Gaat u voor het eerst een offerte opstellen? Onze online offerte module maakt het u makkelijk. Probeer gratis 30 dagen lang onze module.

Probeer gratis

Wat moet er in een offerte staan?

Een offerte is een belangrijk verkoopinstrument. Er zijn een aantal standaardzaken die thuishoren in een offerte. Uw bedrijfsgegevens en die van uw klant, omschrijving van het product of dienst en de prijs, inclusief en exclusief BTW. Wat er nog meer in een offerte moet staan? Daar bent u vrij in.

Een goede offerte is een offerte waarvan alle onderdelen nauw aansluiten bij een potentiële opdrachtgever. Als u moeite hebt met schrijven, schakel dan de hulp in van een taalliefhebber. Stel samen de standaardpassages van een offerte op. Op die manier beschikt u altijd over een goede basis en bent u er niet urenlang mee bezig.

Professionele offerte maken

Natuurlijk moet uw offerte er ‘gelikt’ uitzien. Met de mogelijkheden van onze online offerte module, waarbij u precies kunt bepalen welke informatie u aan uw klant wilt tonen, bieden de uitgebreide opmaakmogelijkheden u het gereedschap een professionele offerte te maken. Daarnaast biedt onze module mogelijkheden om het traject vanaf lead tot en met het sluiten van een deal te bewaken.

Ons offertesysteem is geschikt voor elk type bedrijf. Het is betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Service, veiligheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Het leidt tot tevreden gebruikers van al onze online modules. Wist u al dat onze offerte module is gekoppeld aan de relatie- en productenmodule, zodat u bent voorzien van alle gegevens om een offerte snel aan uw relaties/klanten te kunnen versturen? Ook een koppeling met facturatie is mogelijk, zodat u alles in een systeem kunt onderbrengen.

We komen nog even terug op de vraag, wat moet er in een offerte staan? Hieronder treft u een overzicht van een aantal elementen.

  • Uw bedrijfsgegevens
  • Adresgegevens van jouw klant
  • Datum van de offerte
  • Offertenummer
  • Geldigheidsduur (bij een vrijblijvende offerte)
  • Samenvatting van product of dienst
  • Uw prijs of uurtarief

Verder heeft een offerte heeft weinig voorschriften. Voor de Belastingdienst moet u er een offertenummer en uw bedrijfsgegevens op zetten. Met deze gegevens kan de Belastingdienst zien of u mogelijk offertes achterhoudt, omdat u bijvoorbeeld zwart werkt. Loon waarover geen loonheffing is ingehouden wordt zwart loon genoemd. Zwart werken kan verstrekkende gevolgen hebben.

Zorg altijd voor een professionele offerte: overzichtelijk en schrijf met korte en duidelijke zinnen, zonder ingewikkelde vaktermen en in uw huisstijl. Dit geeft duidelijkheid en zekerheid. Onze software helpt u daarbij. Maak een proefaccount aan en ervaar de voordelen.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden