Wettelijke eisen offerte

Onze software voldoet aan de wettelijk eisen zoals die worden gesteld aan het opstellen van een offerte. Vraag direct een proefaccount aan

Er zijn een aantal wettelijke eisen met betrekking tot het opstellen van een offerte. Het is belangrijk dat u uw eigen gegevens inclusief uw kamer van koophandel nummer vermeld en een omschrijving van wat u aanbiedt. Daarnaast dient u een prijs te vermelden, inclusief en exclusief BTW. In de offerte kunt u verwijzen naar uw algemene voorwaarden, maar dit mag ook als u gaat factureren. Een offerte opstellen is een tijdrovend karwei. Stap vandaag nog over naar een online offerte module en ervaar het gemak. Wij bieden u een gratis proefaccount van 30 dagen.

Probeer gratis

Online offerte module

Naast de wettelijke eisen is het natuurlijk de bedoeling dat de offerte uw potentiële klant aanspoort tot het zeggen van ja. Elk bedrijf is anders. Daarom is de online offerte module flexibel opgezet. Ons systeem is te configureren, zodat u zelf de controle heeft en makkelijk op de wensen van uw klant kunt inspelen.

Op het Internet zijn veel voorbeelden te vinden hoe u een offerte kunt opstellen. Wilt u de kunst van schrijven leren? Dan kunt u bijvoorbeeld een cursus commercieel schrijven volgen. Een goede en zakelijk offerte kan het verschil maken tussen een droomopdracht of met lege handen staan.

Weinig wettelijke eisen voor offerte

Anders dan bij een factuur zijn er weinig wettelijke eisen waaraan een offerte moet voldoen. Uiteraard bestaat een offerte wel uit een aantal vaste onderdelen. Verder bent u helemaal vrij. Bovenal geldt: een offerte moet duidelijk maken dat u de behoefte of het probleem van de klant begrijpt én een oplossing aandraagt.

Een offerte is meer dan een prijsopgave. Het is een uitgebreide omschrijving van wat u biedt. U kunt een vrijblijvende offerte sturen als de klant niet zelf om een offerte vraagt. Daarmee houdt u het contact warm en zorgt u ervoor dat u het initiatief houdt.

Goede offerte

Een goede offerte is onderdeel van uw acquisitie. Het is een middel om een klant ‘over de streep te trekken’ door uw argumenten nog eens te herhalen. Offertes maakt u met onze software gemakkelijk in de cloud, dus waar u ook bent, op smartphone, tablet, laptop en desktop. U kunt een offerte afdrukken of direct naar de klant e-mailen. Daarnaast kunt u een follow-up maken van elke offerte die u heeft gemaakt.

Een offerte maken is slechts één stap in het verkoopproces. Als u enkele dagen na het versturen van de offerte nog niets van de klant heeft gehoord, kunt u gaan nabellen. Het is een utopie te denken dat de klant maar één offerte opvraagt. U zult zich moeten onderscheiden met unique buying reasons. Bij het bepalen van unique buying reasons, gaat het om wat de klant belangrijk vindt. Dat is de meest gezonde uitgangspositie.

Heeft u interesse in onze handige online offerte module? Surf eens verder voor meer informatie of neem direct voor 30 dagen een gratis proefaccount. We zullen nooit uw proeftermijn automatisch omzetten naar een betaald abonnement zonder uw toestemming.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden